Luku 10: Reilua peliä

[Julkaistu alunperin: maaliskuu, 2015]

"Yksi vastaan yhtä. Phanpy vastaan Zorua. Ottelu loppuu kun jompikumpi pokemoneista ei kykene ottelemaan enää." muori selitti vielä oppilailleen.
Nyökkäsin ymmärtäväni säännöt. Muori istahti läheiselle tyhjälle penkille.
"Etkö sinä ohjaa Zoruaa?" kysyin ihmeissäni.
"Koulutan pokemonini ottelemaan myös itsenäisesti. Aina ei tarvita kouluttajaa. Sinä toki voit ohjata Sendaa sillä sitä ei ole vielä koulutettu paljoa. Haittaako tämä sinua?" muori kysyi.
"Eipä minulla ole kai sitä mitään vastaan..." mutisin.
"Aloittakaamme!".
"Okei, Senda. Zorua voi olla yllätyksellinen, mutta kyllä me pärjäämme sille yhdessä!" kannustin Sendaa.
Senda töräytti kärsästään äänen jolla se yritti pullistella Zorualle.
"Selvä! Heikennetään sitä ensin, käytä Growlia!" komensin Sendaa.
Senda töräytti valtavan ääniaallon kärsänsä avulla. Ääniaalto iskeytyi kohti Zoruaa. Zorua sulki silmänsä iskun voimasta, mutta oli pian mukana taas. Zorua. Zoruan avatessa silmänsä se loi nauliintuvan katseen kohti Phanpya. Zoruan silmät muuttuivat hetkeksi punaiseksi ja huomasin kuinka Sendan tomeruus hävisi silmissäni. Zorua oli käyttänyt Leeriä puolustuksen heikentämiseksi. Norsu hieman ravisteli päätään.
"Ei se mitään. Ruvetaan sitten hommiin. Tackle suoraan kohti!" sanoin Sendalle.
Norsu lähti valtavalla vauhdilla kiitämään kohti Zoruaa. Lähestyttyään vastustajaansa se heittäytyi koko ruumiinsa kanssa Zoruaa päin. Zorua kuitenkin vikkelästi väisti Phanpya ja päätti antaa norsulle opetuksen. Väistäessään Sendaa, se näytti terävät kyntensä ja iski ne Phanpyyn. Senda äännähti kivusta ja laskeutui hieman kömpelösti maahan. Zorua kääntyi katsomaan norsua ylpeä virnistys naamallaan.
"Senda, oletko kunnossa?" varmistin pokemonin kunnon.
Senda nyökkäsi minulle ja nousi ryhdikkäämmin seisomaan.

"Näytetään mihin maapokemonit pystyvät. Bulldoze maahan!" kannustin pokemoniani.
Senda kohotti etujalkansa ilmaan ja iski ne maahan voimalla. Iskusta lähti voimakas aalto kohti Zoruaa. Senda jatkoi tömistelyään jaloillaan luoden aallosta yhä voimakkaamman ja voimakkaamman. Zoruan jalat tärisivät kun aalto osui niihin. Se ei kyennyt pakenemaan tilanteesta vaan sen jalat ottivat rasituksen vastaan. Senda lopetti tömistelyn ja oli valmis seuraavaan iskuun. Yhtäkkiä Zorua päästi erittäin korkean huudon ihan kuin tuskasta. Pokemonin silmissä pystyi erottamaan kyyneliä. Menin paniikkiin kuten myös Senda.
"Onko se kunnossa? Kuulosti ihan kuin se olisi murtanut jotain..." huolestuin.
Muori vain myhähteli taustalla, "Katso lapseni tarkkaan."
Kiinnitin enemmän huomiota Zoruan kyynelehtiviin silmiin. Ne näyttivät kyllä oikeilta kyyneleiltä. Mitä minun piti katsoa tarkkaan? Pian huomasin kuinka itkevä Zorua virnuili ilkeän näköisenä. Olivatko nuo tekokyyneliä? Eikö Zorua oikeasti itkenytkään?

"Senda, nuo ovat tekokyyneleitä. Älä välitä niistä!" neuvoin Sendaa.
Senda oli kuitenkin jo hieman hämmentynyt tilanteesta. Ei ihme sillä Zorua näytti todellakin itkevän ja kyllähän se itki, mutta ei kivusta tai mistään muustakaan. Zorua päätti käyttää norsun hämmennys hetken hyväkseen ja se lähti nopealla vauhdilla kohti tätä. Pian Zorua iskeytyi Sendaa kohti ja Senda kaatui maahan.
"Se yrittää alentaa puolustustasi, pysy vahvana Senda!" selitin.
Senda nousi ylös hieman vaivallollisesti, mutta näytti vielä pystyvänsä jatkamaan ottelua.
"Sinunhan puolustustasi ei noin vain lasketa, Senda palauta se Defense Curlilla."
Senda kääriytyi pieneksi keräksi ja sen ympärille muodostui läpinäkyvä suojakupla. Suojakupla imeytyi Sendaan ja se näytti saavan lisää itsevarmuutta.
Zoruaa näytti raivostuttavan taas Sendan pieni boosti. Se lähti hyökkäykseen kynnet ojossa.
"Iske sitten Rock Smashilla!" komensin.
Senda läimäisi kärsänsä maahan jotta kivet erottuisivat maasta. Norsu iski yksi kerrallaan kärsällään kiveä joka lensi kohti Zoruaa. Zorua oli kuitenkin vielä vikkelä ja väisteli parhaimman mukaan. Rupesin panikoimaan kun Senda ei osunutkaan heti Zoruaan. Senda yritti ja yritti muttei millään osunut. Kivien heittely kuitenkin hidasti Zoruaa siten, että sen piti väistellä eikä se voinut täysillä juosta Sendaan kiinni. Kivet loppuivat. Senda oli avuton. Minä olin paniikissa ja Zorua kynnet ojossa. Zorua loikkasi kohti Sendaa kohottaen toista tassuaan viiltääkseen Sendaa. En kyennyt sanomaan mitään, mutta pian huomasin ettei minun täytynytkään. Senda kohotti nopeasti kärsänsä kohti korkeuksia ja norsun eteen nousi muurimainen lasiseinämä. Zorua törmäsi seinämään ja hämmentyi, että miten se ei muka osunut. Tällä kertaa Zorua oli hämmentynyt ja Senda saisi käyttää sitä hyödykseen. Lasiseinämä haihtui pois Sendan edestä ja tämä iski suoraan kärsänsä Zoruan päähän. Iskun voimasta Zorua iskeytyi maahan ja jäi tajuttomaksi. Yleisömme hurrasi Sendalle.

"Sinä... Sinä teit sen Senda! Loistavaa!" juoksin hakemaan pikkuisen norsun syliini.
"Näit nyt, että pokemon ei aina tarvitse kouluttajaansa tehdäkseen itsenäisiä ja viisaita päätöksiä" muori totesi taustalta.
"Senda osasi käyttää näppärästi Light Screenia oikeaan aikaan." hän jatkoi.
Silittelin Sendaa ja kehuin sitä hyvästä työstä.
"Nyt on kuitenkin sinun aikasi päästä lepäämään pikkuinen..." huokaisin ja asetin pokepallon Sendan otsalle.
Senda haukotteli ennen kuin pallo imaisi sen sisäänsä.
"On tärkeää, että pokemonin antaa levätä jokaisen ottelun jälkeen. Ihan kuin kuntoilevat ihmisetkin pitävät hengähdystauon treenaamisen jälkeen." totesin.
Muori kutsui myös Zoruan takaisin palloon. Olin vaikuttunut, että miten hyvin Zorua osasi tapella ilman kunnollista ohjeistusta. Haluaisin myös itsekin, että pokemonini eivät olisi riippuvaisia minusta otteluissa.
"Oletko valmis seuraavaan otteluun?" muori kysyi.
"Kyllä. Millainen ottelu siitä tulee?" vastasin kysymyksellä.
"Ajattelin, että voisimme käydä seuraavan ottelun pariotteluna eli kumpikin käyttää kahta pokemonia samaan aikaan. Siinä yhdistyvät vaikeat stragediat, molempien pokemonien hallinta ja niiden kykyjen käyttö. Onko se liian vaikeaa sinulle?" muori selitti.
"Haluan ainakin kokeilla..." sanoin vaikka minua hermostutti moinen pariottelu.
"Oletettavasti valitset siis Momon ja Rávlen tähän otteluun?" muori varmisteli.
Nyökkäsin vastaukseksi.

Kutsuin molemmat paikalle ja jäimme odottamaan uteliaina, että minkälaiset pokemonit ottelevat Momoa ja Rávlea vastaan. Muori kaivoi pokepallot esiin ja kutsui kaksi olentoa ulos palloistaan. Yritin arvata punaisina hohkavista figuureista, että mitkä pokemonit olivat kyseessä. Pelkäsin pahinta, mutta yritin pysyä tyynenä. Kuulin tiu'un helinää ja näin kuinka toisesta figuurista ilmestyi esille Chimecho. Se leijui ilmassa ja kun tuuli osui siihen, se päästi helisevää ääntä itsestään ihan kuin tuulikello konsanaan. Toisesta figuurista ilmestyi erittäin kauniin näköinen Umbreon, joka hieman kumarsi kasvattajamuorille ikään kuin tervehtiäkseen omistajaansa. Chimecho on psyykkispokemon ja Umbreon taas pimeyspokemon. Hassua, sillä nehän olivat ikään kuin toistensa viholliset. Pimeystyyppeihin eivät tehonneet psyykkiset iskut kun taas pimeystyypin iskut tehosivat erittäin hyvin psyykkistyypin pokemoneihin. Ehkäpä muori halusi todistaa oppilailleen ja minulle, että tyypistä huolimatta pokemonit voivat tehdä yhteistyötä keskenään. Valitettavasti minulla ei ollut tyyppietua tässä ottelussa vaikka olisin toivonut moista. Voisi siis sanoa, että ottelusta tulisi reilu.
"Valitsin Chimechon ja Umbreonin, kuten voitte nähdä. Umbreon on saman tasoinen sinun Flaaffysi kanssa, mutta Chimecho saattaa olla hieman enemmän oppineempi kuin sinun Ponytasi." muori sanoi.
"Noh, katsotaan miten käy." totesin malttamattomasti.
"Chimecho, Umbreon tiedätte miten aloittaa." muori sanoi rauhalliseen sävyyn pokemoneilleen.

Umbreonin keltaiset rinkulat rupesivat hohtamaan sinertävänä. Umbreon nousi takajaloilleen ja löi tassunsa Chimechon "häntään". Chimecho päästi iloisen äännähdyksen ja kierähti kerran ympäri ilmassa. Samanlainen sininen hehku rupesi ympäröimään Chimechoa. Chimecho näytti saaneen lisää voimaa Umbreonin kosketuksesta.
"Mikä tuo oli?" eräs opiskelija tohti kysyä muorilta.
"Eräs variaatio Helping Handista. Kaikilla pokemoneilla on hieman eri tapa toteuttaa se. On hyvä muistaa, että yleensä iskun tekemiseen ei ole vain yhtä tapaa tehdä sitä." muori vastasi.
"Jännittävää... Momo ja Rávle, molemmat Growl!" tein ensimmäisen liikkeeni.
Molemmat avasit suunsa ja päästivät ilmaan ääniaallon joka törmäsi nopeasti vastustajiin. Halusin hyökkäystehon ehdottomasti niin matalalle kuin mahdollista. Rávle vielä toipui huonommasta kunnostaan ja Momo ei jaksaisi tapella kahta vastaan yksinään. Sendaa en voinut pyytää tuuraamaan. Umbreon ravisteli päätään ja iski silmänsä Momoon. Umbreon tuijotti Momoa ja sen silmät muuttuivat hohtaviksi. Momo nosti käpälänsä pitelemään päätään. Umbreon yritti hämmentää Flaaffya.
"Rávle, estä Confuse Ray!" annoin käskyn.
Rávlen suusta rupesi sauhuamaan tummaa ja paksua savua. Pian paksu savuverho asettui osapuolien väliin. Umbreon joutui keskeyttämään Confuse Rayn koska sillä ei ollut enää katsekontaktia Momoon.
"Momo, yllätyshyökkäys Thunderilla!".
Momo pudisteli päätään hetken, mutta polkaisi maata saaden enemmän puhtia seuraavaan iskuunsa. Lammas keräsi sähköä itseensä ja iski sen suoraan savun lävitse.
"Keskittykää!" muori antoi ohjeeksi Umbreonille ja Chimecholle. Niiden pitäisi olla tarkkana, että mihin Thunder iskettäisiin. Oli myös mahdollista, että Momo ampuisi ohi. Umbreon heristi korviaan ja teki ensimmäisen väistöliikkeensä. Chimecho oli kovin paniikissa savusta ja ei saanut itseään liikkumaan mihinkään. Sähköisku tuli savuverhon lävitse heidän puolelleen. Umbreon upeasti oli aiemmalla väistöliikkeellä onnistunut välttämään sähköiskun. Thunder osui pintahaavamaisesti Chimechoon.

Chimecho irvisti osumalle ja päästi parkaisun. Huudon ääniaallot työnsivät savuverhon pois. Ääni paiskaantui Momoon. Momo piteli korviaan. Chimecho lopetti huutamisen ja antoi Umbreonille vuoron. Umbreon pinkaisi juoksuun kohti Rávlea ja ennen kuin poni kerkesi reagoida mitenkään oli Umbreon onnistunut tönäisemään Rávlen kumoon. Rávle hirnahti ja katseli kuinka vastustaja käveli ylpeän oloisena takaisin omalle puolelleen. Rávle avasi suunsa, jolloin tämän kidan eteen muodostui piikki. Poni ampui piikin suoraan Umbreonin jalkaan, saaden Umbreonin melkein kompuroimaan askelissaan. Rávle nousi pystyyn hieman ontuen.
"Pystytkö jatkamaan, Rávle?" varmistelin ponin kuntoa.
Rávle oli muutenkin hieman huonossa kunnossa joten en halunnut sen joutuvan kriittiseen tilaan.
Poni kuitenkin sivuutti kysymykseni ja nousi takajaloilleen. Paiskatessaan kavionsa takaisin maahan, niistä lähti kipinöitä. Kipinöistä syntyi liekit jotka peittivät koko pokemonin.
"Rávle, mitä sinä teet?" kysyin.
Ponyta lähti syöksymään kohti Chimechoa. Chimecho pelästyneen oloisena nousi korkeuksiin nopeasti väistäen Rávlen helposti. Umbreon loikkasi korkealle, hypäten Rávlen yli. Rávle jarrutti ja otti kohteekseen taas Umbreonin. Umbreon ei saanut tauon paikkaa vaan joutui väistämään uudestaan.
"Rávle, en käskenyt sinua tekemään Flame Wheeliä! Lopeta välittömästi!" yritin saada ponia kuriin.
Rávle vain jatkoi ravaamistaan ja siten Umbreon väistelyään. Chimecho avasi pienen suunsa johon ilmestyi sateenkaaren väreissä kimmeltävä pallo. Chimecho oli valmis hyökkäämään ja pysäyttämään Rávlen. Huomasin Chimechon yrityksen iskeä Rávlen selän takaa ja annoin oitis puolustusohjeet Momolle.
"Momo, Thunder Punch!".
Momon oikea käpälä sähköistyi silmien edessä. Lammas loikkasi niin korkealla kuin pystyi ja yritti mojauttaa nyrkillään Chimechoa. Chimecho huomasi tämän kuitenkin ajoissa ja lensi nopeasti ylemmäs, siten ettei Momo ylettänyt tähän. Tiukupokemon mulkaisi Flaaffya ja päästi samanlaisen parkaisun jonka se oli muutama hetki aiemmin päästänyt. Momo piteli korviaan taas ja oli kyvytön puolustamaan pillastunutta Rávlea. Umbreonin hyvä tuuri loppui, kun Rávlen Poison Sting rupesi vaikuttamaan enemmän pokemonin jalkaan. Umbreon kaatui maahan. Huomasin kuinka myrkkypiikin alue oli muuttunut myrkyn väriseksi. Umbreon pitäisi välittömästi lopettaa ottelu. Luultavasti Rávle lopettaisikin sen Umbreonin osalta, sillä poni oli kävellyt kohteensa luokse ja katsoi tätä tiukasti. Rávle nosti toista etukaviotaan, valmiina iskemään.

This entry was posted on sunnuntai 20. elokuuta 2017 and is filed under ,,,,,. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Responses are currently closed.